• Nederlands (NL-BE)
  • Deutsch (DE-CH-AT)
  • French (Fr)
  • English (United Kingdom)
Biografie referenties

Stenzel Kivits & Menders bestaat uit Tiny van den Eijnden, Wilbert Kivits & Joost Manders. Drie heren die hun sporen in het genre muziek & humor, het genre dat men kent van o.a. Mini & Maxi, Hans Liberg en de Nieuwe Snaar, ruimschoots hebben verdiend. Concerto tricolore is het nieuwe programma. Vanaf de wereldpremière van 16 juni 2009 op het festival Straffe Madammen, Makke Mannen te Eindhoven is dit programma bezig aan een hilarische mars door internationale theater en muziek wereld. Critici krabben achter hun oren, maar het publiek weet wel beter: met deze mannen gaan we wèl lachen.  Visueel en muzikaal cabaret met veel absurde humor en vindingen, samen met een hoogstaand muzikaal niveau, zijn ook nu weer de ingrediënten van deze voorstelling.  

Tiny van den Eijnden (Stenzel) maakte zijn music & comedy debuut in het trio Huhum ( persprijs en publieksprijs internationaal lachfestival Houthalen 1998).  Daarnaast begon hij ook als de excentrieke solist Tenor Stenzel, waarbij een multifunctionele vleugel zijn vaste begeleider was. Met het duo Stenzel & Geraldo (2e prijs Camaretten 1998 en persprijs internationaal lachfestival Houthalen 1999) speelde hij van 1998 tot 2000.
Vanaf 2000 vormt Wilbert kivits een duo met Tiny van den Eijnden als Stenzel & Kivits.  
Wilbert Kivits studeerde aan het Maastrichts conservatorium, piano lichte muziek. Hij is ook werkzaam als docent en componist/arrangeur.   
Ook Joost Manders (Menders) is zijn carrière begonnen met Huhum en heeft sindsdien aan diverse muzikale projecten deelgenomen. Zo zingt hij bijvoorbeeld in Rock `d Opera en is hij met de Blues Brothers Tribute band uitgeroepen tot beste coverband van Nederland.

Daidogei World Cup festival in Shizuoka 2010
japan2


Prijzen
12 Moerser Comedy-Preis, Internationalen ComedyArts Festival Moers met Stenzel, Kivits & Menders
Daidogei World Cup festival in Shizuoka 2010